Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Саопштења

23. октобар 2017.

Министар Горан Триван учествовао је на конференцији „На путу ка ЕУ и здравој животној средини“

Министар заштите животне средине, Горан Триван данас је учествовао на конференцији “На путу ка ЕУ и здравој животној средини“, коју организује Центар за европске политике (CEP). Министар Триван је на самом почетку истакао значај сарадње са невладиним сектором, похваливши истраживање Центра за европске политике и других невладиних организација које су учествовале у његовој изради.
21. октобар 2017.

Министар Горан Триван присуствовао је додели донације уређаја за деконтаминацију земљишта

Министар заштите животне средине Горан Триван присуствовао је додели донације америчке компаније Frеytech Агенцији за заштиту животне средине и једном од наших водећих института у овој области. Представник компаније Frеytech  Дејвид Робертс (David Roberts), поклонио је два уређаја за деконтаминацију земљишта, који представљају нову технологију у заштити животне средине.
19. октобар 2017.

Ружић са државним секретаром Мериленда

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и министар заштите животне средине Горан Триван разговарали су са америчком делегацијом коју предводи државни секретар Мериленда Џон Вобенсмит (John Wobensmith) о увезивању српских градова и општина са америчким, ради јачања билатералних односа и размене искустава и знања.
19. октобар 2017.

Министар Горан Триван и делегација из Мериленда обишли су град Ниш

Министар заштите животне средине Горан Триван и делегација савезне државе Мериленд из САД разговарали су данас са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем о  међусобној сарадњи у сектору заштите животне средине. Након састанка представљени су инвестициони потенцијали и пројекти града Ниша у тој области.
18. октобар 2017.

Министар Триван са делегацијом из Мериленда састао се са министром рударства и енергетике Александром Антићем

Министар заштите животне средине, г-дин Горан Триван и делегација савезне државе Мериленд из САД, састали су се са министром рударства и енергетике, г-дином Александром Антићем. На састанку су разматрани конкретни пројекти и дефинисано је неколико кључних тема.
18. октобар 2017.

Министри Горан Триван и Бранко Ружић са делегацијом из Мериленда обишли су град Нови Сад

Министар заштите животне средине Горан Триван и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић са делегацијом савезне државе Мериленд из САД разговарали су у Новом Саду са председником Владе Аутономне покрајине Војводине  Игорoм Мировићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем. Саговорници су истакли могућности за успостављање сарадње у сектору заштите животне средине, те су представљени инвестициони потенцијали и пројекти у тој области.