Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

19. avgust 2017.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je u intervjuu agenciji „Beta“ da su zaštita voda i prečišćavanje otpadnih voda jedan od najvećih problema Srbije i da će to biti prioritet. „Situacija u tretmanu otpadnih voda je veoma loša. U Srbiji se prerađuje samo osam odsto otpadnih voda, što je nedopustivo“, poručuje ministar Trivan. (više…)

19. avgust 2017.

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan uveren je da će inostrani investitori naći interes za ulaganja u oblast životne sredine u Srbiji. „Mogućnosti i projekti za ulaganja u Srbiju kao zemlju u razvoju su brojni za poslove vredne oko 15 milijardi, koliko je potrebno uložiti u životnu sredinu, a sigurnost ulaganja je stopostotna, jer je država garant investicija“, rekao je ministar Trivan gostujući danas u Dnevniku RTS-a. (više…)

17. avgust 2017.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da je pitanje napretka Srbije usko vezano za životnu sredinu. „Srbiji su u oblasti zaštite životne sredine potrebne investicije od oko 15 milijardi evra i tu možemo da obezbedimo mnogo novih radnih mesta“, rekao je ministar Trivan gostujući na televiziji N1. (više…)

11. avgust 2017.

?

Na poziv ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana, u posetu Srbiji bi već pre kraja ove godine mogla da dođe delegacija američkih privrednika koji posluju u oblasti  zaštite životne sredine.

Ističući da je njegova poseta Vašingtonu i državi Merilend, koja je bila domaćin američko-srpske poslovne konferencije, predstavljala prvi korak u tom pravcu,  ministar Trivan je naglasio da će drugi uslediti kada američka delegacija dođe u Beograd.  (više…)

10. avgust 2017.
Ministar Trivan i državni sekretar Merilenda Džon Vobensmit i neki od učesnika poslovne konferencije

Ministar Trivan i državni sekretar Merilenda Džon Vobensmit i neki od učesnika poslovne konferencije

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan poručio je da Srbija i Sjedinjene Američke Države (SAD) najveći prodor u unapređenju međusobnih odnosa mogu da naprave u oblasti zaštite životne sredine jer je ona, kako je istakao, neopterećena hipotekama i predstavlja neograničeno polje za saradnju država. (više…)

9. avgust 2017.

1-stejt-department-goran-trivan-i-dzudit-garberMinistar zaštite životne sredine Goran Trivan u nastavku radne posete Sjedinjenim Američkim državama razgovarao je u Stejt Departmentu u Vašingtonu sa Džudit Garber koja je, kao vršilac dužnost pomoćnika američkog državnog sekretara, zadužena za međunarodna pitanja životne sredine, okeane i nauku. U otvorenom razgovoru obostrano je izražena spremnost za razmenu  iskustava, kao i jačanje dijaloga i saradnje između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. (više…)

9. avgust 2017.

Ministarstvo zaštite životne sredine skreće pažnju da je zbog dugotrajne suše i ekstremno visokih temperatura, vodostaj u svim rekama u Srbiji izuzetno nizak.  (više…)

8. avgust 2017.

rodaRepublička inspekcija za zaštitu životne sredine je dana 07.08.2017.godine izvršila varedni ispekcijski nadzor po prijavi građana iz sela Progar. Na terenu u selu Progar, opština Surčin zatečene su 4 uginule jedinke ptice rode (Ciconia ciconia)Roda je strogo zaštićena vrsta, i nalazi se u Prilogu Pravilnika o proglašenju i zaštiti strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta biljaka, životinja i gljiva (“Sl. gl. RS” 5/10; 47/11). (više…)

KORISNI LINKOVI
Agencija za zaštitu životne sredine Republički hidrometeorološki zavod Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije Zavod za zaštitu prirode Srbije