Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

17. август 2017.

Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је да је питање напретка Србије уско везано за животну средину. „Србији су у области заштите животне средине потребне инвестиције од око 15 милијарди евра и ту можемо да обезбедимо много нових радних места“, рекао је министар Триван гостујући на телевизији Н1. (више…)

11. август 2017.

?

На позив министра заштите животне средине Горана Тривана, у посету Србији би већ пре краја ове године могла да дође делегација америчких привредника који послују у области  заштите животне средине.

Истичући да је његова посета Вашингтону и држави Мериленд, која је била домаћин америчко-српске пословне конференције, представљала први корак у том правцу,  министар Триван је нагласио да ће други уследити када америчка делегација дође у Београд.  (више…)

10. август 2017.
Министар Триван и државни секретар Мериленда Џон Вобенсмит и неки од учесника пословне конференције

Министар Триван и државни секретар Мериленда Џон Вобенсмит и неки од учесника пословне конференције

Министар заштите животне средине Горан Триван поручио је да Србија и Сједињене Америчке Државе (САД) највећи продор у унапређењу међусобних односа могу да направе у области заштите животне средине јер је она, како је истакао, неоптерећена хипотекама и представља неограничено поље за сарадњу држава. (више…)

9. август 2017.

1-stejt-department-goran-trivan-i-dzudit-garberМинистар заштите животне средине Горан Триван у наставку радне посете Сједињеним Америчким државама разговарао је у Стејт Департменту у Вашингтону са Џудит Гарбер која је, као вршилац дужност помоћника америчког државног секретара, задужена за међународна питања животне средине, океане и науку. У отвореном разговору обострано је изражена спремност за размену  искустава, као и јачање дијалога и сарадње између Србије и Сједињених Америчких Држава. (више…)

9. август 2017.

Министарство заштите животне средине скреће пажњу да је због дуготрајне суше и екстремно високих температура, водостај у свим рекама у Србији изузетно низак.  (више…)

8. август 2017.

rodaРепубличка инспекција за заштиту животне средине је дана 07.08.2017.године извршила варедни испекцијски надзор по пријави грађана из села Прогар. На терену у селу Прогар, општина Сурчин затечене су 4 угинуле јединке птице роде (Ciconia ciconia)Рода је строго заштићена врста, и налази се у Прилогу Правилника о проглашењу и заштити строго заштићених и заштићених дивљих врста биљака, животиња и гљива (“Сл. гл. РС” 5/10; 47/11). (више…)

8. август 2017.

 У фокусу позив америчким инвеститорима за улагања у прераду отпада и отпадних вода и ремедијацију земљишта у Србији

Министар заштите животне средине Горан Триван започиње вишедневну посету Сједињеним Америчким Државама (САД). У Вашингтону и држави Мериленд водиће низ разговора о могућностима за улагања америчких компанија у област животне средине у Србији. (више…)

30. јул 2017.

Министар заштите животне средине Горан Триван најавио ја да новоформирано министарство оснива посебан сектор за пројекте. „Чак и да Србија има довољно новца за решење проблема, ништа од тога ако нема пројеката“ , рекао је министар Триван у интервјуу еколошком магазину „Чекајући ветар“ Другог програма Радио Београда.  Он је најавио је да ће разговарати са локалним самоуправама , помоћи им у избору потребних пројеката и тражити од њих да већ сада почну са планирањем и буџетирањем за следећу годину. „Због законских процедура, које не смеју да се крше, потребно да прође најмање 3 или 4 године до почетка спровођења пројекта. Немамо времена за губљење и рад на томе мора да почне одмах“, поручио је министар Триван. (више…)

КОРИСНИ ЛИНКОВИ
Агенција за заштиту животне средине Републички хидрометеоролошки завод Агенција за заштиту од јонизујућих зрачења и нуклеарну сигурност Србије Завод за заштиту природе Србије